Munksnäshemmet

Munksnäshemmet - Ett servicehus för äldre

Munksnäshemmet är grundat 1955 och har under hela sin verksamhetstid erbjudit boende för äldre. Till en början som åldringshem och allt sedan 2013 som ett servicehus. Fastigheten har genomgått en grundrenovering under åren 2006 – 2007. Efter denna renovering har nu alla rum en egen toalett och dusch.

Namnen på avdelningarna (Diamanten, Topasen, Safiren, Rubinen, Smaragden och Opalen) är valda av boenden som bodde på Munksnäshemmets i samband med grundrenoveringen.

Munksnäshemmet erbjuder vård åt 42 personer som behöver resurserat serviceboende. Man kan söka dessa vårdplatser  genom att kontakta Munksnäshemmet direkt eller genom Helsingfors stads socialarbetare. Munksnäshemmet fungerar även som servicesedel producent för Helsingfors stad. Det finns även ett begränsat antal platser för privata personer. 
Avdelningarna för resurserat serviceboende är belägna på våningarna 1 – 4.

På bottenvåningen (Diamanten) finns bland annat bastu, gästrum, husets kök och ett större socialutrymme där även boenden och anhöriga kan ordna sammankomster, eller t.ex fira en familjehögtid tillsammans. 

Ifall Du är i behov av vanligt service- eller korttidsboende, t.ex på grund av rörreparation kan Munknäshemmet även erbjuda hyresrum (med inva-utrustade badrum & wc). Dessa rum är belägna på 5. våningen, som går under namnet Opalen. På Opalen finns det även ett gemensamt köksutrymme, matsal och vardagsrum. I servicepaketen ingår bl.a. måltidsservice från husets egna kök, säkerhetsarmband, städning x1/ vecka och och byte och tvätt av sängkläder varannan vecka samt gruppgymnastik på avdelning Safiren. Därtill erbjuder Munksnäshemmet även andra servicepaket, såsom bastu, medicinutdelning, tvätt av kläder mm.

Den vackra inhängnade innergården är en naturnära oas mitt i Munksnäs.  På gården kan man ta en liten promenad längs promenadgångarna eller bara sitta ner och njuta av lugnet.

Servicesedel

Munksnäshemmet fungerar som servicesedelproducent för Helsingfors stad.
Hos kan man använda sig av servicesedel för hemvård och för dygnet runt boende.

 

Vardagen på Munksnäshemmet

Verksamheten på Munksnäshemmet bygger på en individbaserad vård, varje boende har en egenvårdare som planerar ens vardag och vård tillsammans med anhöriga och avdelningsskötare. Så här garanteras att de individuella behoven och önskemålen beaktas. Ett rehabiliterande arbetssätt ger möjlighet för boenden att delta i dagliga sysslor och göromål enligt sina egna resurser. Detta sker med personalens närvaro och ständiga uppmuntran till boendes egen aktivitet. Att ge vård på svenska i en trygg och hemlik miljö med vårdutbildad personal dygnet runt hör till Munksnäshemmets grundläggande värden. I detta ingår även möjligheten till en värdig död på hemmet

Avdelningarnarnas kontaktuppgifter:

•    I våningen: Topasen tfn 050 463 7381, fax  09 486 183
•    II våningen: Safiren tfn 050 385 0691
•    III våningen: Rubinen  tfn 050 463 7388
•    IV våningen: Smaragden tfn 050 385 0759

Topasen

Topasen är belägen en trappa upp på första våningen. Det finns 12 rum, varav ett är ett två personers rum. De övriga 10 rummen är en personers rum på 16,5 – 22,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma utrymmen som matsal och sittgrupper. Om man inte vill eller har krafter att gå ut på den vackra innergården kan man även sitta på den inglasade balkong och se ut över gården. På Topasen finns även ett utrymme med orgel och piano där det bl.a. ordnas gemensamma musikstunder för husets alla boenden.

Safiren

Safiren är belägen två trappor upp på andra våningen. Det finns 12 rum, varav ett är ett två personers rum. De övriga 10 rummen är en personers rum på 16,5 – 23 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma utrymmen som matsal och sittgrupper.
I Safirens tv-rum ordnas gruppgymnastik varje måndag i samarbete med Helsingfors HemFysio.
Om man inte vill eller har krafter att gå ut på den vackra innergården kan man även sitta på den inglasade balkongen och se ut över gården.

Rubinen

Rubinen är belägen på tredje våningen. Avdelningen består av åtta enkelrum, på 16,5 – 23,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma matutrymmen och sittgrupper, samt balkong där man kan se ut över den vackra innergården.

Smaragden

Smaragden är belägen på fjärde våningen. Avdelningen består av åtta enkelrum, på 16,5 – 23,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma matutrymmen och sittgrupper, samt balkong där man kan se ut över den vackra innergården.

Aktuellt

Vi erbjuder gruppgymnastik två gånger i veckan. På måndag eftermiddag samlas gruppen på Safiren och på fredagar träffas gruppen på Topasen. Måndagsprogrammet är lite mer krävande och har tyngre övningar. Fredagens program är lättare och riktar sig mera till att aktivera deltagarna.
Munksnäshemmet tackar för donationen "Till Bengt Lunds minne" som möjliggör utökandet av veckogyymnastiken till två gånger per vecka.

 

Glädjeglimtens clowner arbetar inom äldreomsorgen med clowneri som verktyg för att främja och öka delaktighet. Clownerna besöker Munksnäshemmet under det kommande året.

vecka 38
må 17.9. Sittgymnastik på Safiren med Helsingfors Hemfysio  
ti 18.9. Musikstund med Roland
to 20.9. Andakt på Topasen och Safiren med Johannes församling
fre 21.9. Gruppgymnastik på Topasen

vecka 39
må 24.9. Sittgymnastik på Safiren med Helsingfors Hemfysio  
to 27.9.  kl 14.30 Tangon & latinska toner med Sari och Antti Saarinen
fre 28.9. Gruppgymnastik på Topasen

vecka 40
må 1.10. Sittgymnastik på Safiren med Helsingfors Hemfysio  
ti 2.10. Frissan Regina i huset
to 27.9.  kl 14.30 Tangon & latinska toner med Sari och Antti Saarinen
fre 28.9. Gruppgymnastik på Topasen

Se närmare information på avdelningarnas anslagstavlor

Lediga jobb

Närvårdare (semestervikarie för tiden november - december 2018)

  • Du är positiv och initiativtagande i ditt arbete som närvårdare och trivs att jobba med åldringar.

  • Du är självständig i ditt arbete men trivs även att jobba i ett team och bär för egen del ansvar för en fungerande arbetsgemenskap.
  • Du har ett rehabiliterande arbetssätt och är gärna med om att ge de äldre en extra stund under dagen.

Kom med och ge våra boenden god vård och ett värdefullt liv!

Vi värdesätter erfarenhet av jobb med minnessjuka, RAI-kunskap och goda språkkunskaper i svenska och finska.

Det finns möjlighet till antingen 2- eller 3-skiftsarbete, helt enligt ditt önskemål. 
Ta kontakt med avdelningsskötare Maria Bergström tfn 050 564 0990 för att diskutera vidare om arbetsmöjligheterna på Munksnäshemmet eller skicka din ansökan direkt till föreståndare Hanna Lindquist (fornamn.efternamn(at)gaius-saatio.fi) senast 1.10.2018.

Kontaktuppgifter

Personal

Munksnäshemmet
Locklaisvägen 10A
00330 HELSINGFORS

e-post: förnamn.efternamn@gaius-saatio.fi

 Fax/ kansli: 09 488 184